Hvordan søke E-sport?

E-sport er et valgfritt programfag som tilbys på utdanningsprogrammene idrettsfag, studiespesialisering og medier-og kommunikasjon. Kommer du rett fra ungdomsskolen og ønsker å begynne med E-sport vil du som elev på utdanningsprogram idrettsfag eller utdanningsprogram studiespesialisering kunne søke om plass på E-sport i løpet av den første skoleuka. Begynner du på medier- og kommunikasjon må du vente til vg2 før du får mulighet til å velge E-sport, da det ikke er plass på timeplanen til å kunne kombinere toppidrettsfaget med de andre fagene på dette utdanningsprogrammet..
Det er dessverre ikke mulig å søke seg inn på E-sport før du er tatt inn som elev ved et av de nevnte utdanningsprogrammene. På toppidrett E-sport er det er ca.15 elevplasser i faget per trinn, og det er karaktergrunnlaget ditt fra ungdomsskolen som avgjør om du får plass eller ikke. Som elev på vg2 eller vg3 er det karakterene dine fra forrige skoleår, samt en vurdering av ditt ferdighetsnivå i e-Sport som legges til grunn for avgjørelsen.

Kommer du fra ungdomsskolen må du altså først søke deg inn på det utdanningsprogrammet du ønsker å gå. Oppgi da i kommentarfeltet i søknadskjemaet på VIGO at du ønsker E-sport som toppidrett.

Er du bosatt i et annet fylke enn Oppland kan du fortsatt søke, men du er da avhengig av om det er igjen ledige plasser på det utdanningsprogrammet du ønsker å gå, etter at de som er bosatt i Oppland har gjort sine valg. De fra Oppland vil altså bli tatt inn først.

© 2021 Gausdal vgs – Esport | ScrollMe by AccessPress Themes